Dares regio 20 op Fort Sabina

Tijdens Kunst en Monumenten Route Moerdijk en de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2023 hebben wij Fort Sabina geactiveerd met de call PF6SABINA, referentienummer PA-02080.

Het thema van de kunst tentoonstelling in het fort was de Watersnoodramp in 53. Wij hebben de rol van de zendamateurs van toen belicht en daarbij een link naar het heden gemaakt door ook de Dares te benoemen. Met dank aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk konden wij het geheel met een aantal posters aankleden.

De ontvangst op Fort Sabaina was hartelijk. Ons onderkomen was een kazemat waar het binnen lekker koel was. Na aankomst zaterdagmorgen hebben wij eerst de mast met antennes bovenop de kazemat geplaatst. Gezien het weer een warme klus. Na het testen van de antennes en opstellen van de twee sets werd rond de middag de eerste verbinding gemaakt met PB6BB, de voormalige BB schuilbunker te Westenschouwen. Beide dagen hebben wij de nodige bezoekers mogen ontvangen. Ook een flink aantal amateurs hebben wij persoonlijk mogen begroeten. In totaal zijn er op HF en VHF 68 verbindingen gemaakt voor een groot deel dankzij de ervaring en inzet van Toon PD0RWL. Zondagmiddag zijn wij, na het afbreken van het station, moe maar voldaan naar huis gegaan.

De crew had gedurende het weekend de volgende, deels wissellende, samenstelling: Toon PD0RWL, Maurice PA3MVE, Pascal PA1BR, Eric PA2EON, Cor PA3GAH, Piet PA3DWF, Leendert PA7TWX, Norman PA2EJD